det är ett farligt liv

usch. är bara galet opepp på hela mitt liv för tillfället. önskar att jag kunde spola tillbaka tiden en månad och bara stanna där föralltid. eller spola förbi det som händer nu, det vill säga -ingenting. skolan tar all energi, jag har engelska prov på onsdag och matte prov veckan efter det. jag är körd på båda.  jag som lovat mig själv att lyckas sista året. allt kan helt enkelt inte gå som man vill här i livet. vilket jag har fått bevisat gång på gång den senaste månaden.  

ge mig höstlov,  NU .

ingen har lockat mig som du


En gång kände jag doften av ett varmt och vackert hem
Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen.

HEMMA !

trots att jag vaknade till Joonas tjut så var det ett stort leende som bredde sig över mitt ansikte!
sista dagen som  hundvakt - barnvakt, och back to normal! få leva lite statsliv igen! jag har saknat mamma, min säng och att bo granne med skolan. så nu ska jag njuuuta.
Mormor hade köpt två pashmina sjalar till mig :) jag vill med till turket. ohyes. nästa sommar!!
När jag kom hem gav jag mig ut på en löprunda. trode aldrig jag skulle orka både lasarettsbacken & polisbacken(!) men det gjorde jag! med nöd och näppe. men resten av rundan gick bra, nästan för bra.
när jag kom hem städade jag mitt rum :) och nu känner jag att jag kan triivas här. gud vad jag är lycklig att vara hemma!

.

idag är det ett år sedan min farmor gick bort.
denna dag kommer för resten av mitt liv vara en väldigt tuff dag att gå igenom. jag känner sån otrolig skuld inför allting som jag bode gjort, men lät bli att göra. det är lätt att vara efterklok men det var också väldigt lätt att skylla ifrån sig på annat. det var en tuff tid för mig, det var det verkligen. men jag borde funnits där för dig som du alltid ställde upp på mig som barn. jag visste inte hur jag skulle förhålla mig till en sjuk människa, det var obehagligt att se dig på det sättet. du var en människa fylld med liv och berättelser, sista gången jag såg dig hade du inte ens förmågan att prata. det var fruktansvärt hemskt att se dig så och jag tänkte att det vore bättre om jag bara mindes det positiva. mitt ego. iallafall så kommer jag alltid att minnas dem stunderna vi hade tillsammans. jag älskade och älskar dig, och jag vet att du gjorde detsamma.


tuddilou

hektiska vecka.
jag avskyr att man aldrig hinner stanna upp och tänka efter vad som egentligen händer runt omkring. det borde införas en "paus-dag" i mitten på veckan då man kan tänka efter lite och plugga igen allt man lyckats komma efter på de två fösta dagarna.. veckan har iallafall gått galet fort, som alltid. varje dag har jag skjutit upp saker som står i min väg och sagt till mig själv att jag hinner imorgon , vilket jag hittills inte gjort. men idag, mina kära vänner, har jag gjort ett brev på engelska, om mig själv, till den internationella kursen. jag, Miriam, är för tillfället väldigt stolt över mig själv att jag slutligen tog tag i det. ett brev om mig själv, det var ganska svårt att formulera. försökte massa gånger komma på vem jag är, och varför det blev så. klurigare än jag kunnat ana. tänkte även skriva positiva saker om mig själv, nog för det är svårt att klura ut på svenska, men att behöva formulera det på engelska var praktiskt omöjligt. jag hade även tänkt nämna något negativt om mig själv, men hur kul är det om man hamnar i en familj som avskyr just mina dåliga sidor? därför hoppade jag det med. skrev istället om min allra bästa vän, om Philip<3 och om skolan. även lite om min fritid. kanske att jag ska nämna ett par ord om mamma med. igår hade vi iallafall klassensdag i skolan, vi bowlade ( jag var totalt kass) och spelade brännboll, och när vi väl kom igång med det var det rätt kul även att man bara hörde negativa yttranden från klass op3sb (inklusive mig själv) på vägen dit. på eftermiddagen sprang jag en mil på gymmet, och sedan begav jag mig hem för att börja med historian, lagom kul med imperialismen. återigen förstår jag inte varför man bara inte kan leva i nuet och strunta i det som vart. det som har hänt har hänt.
imorgon ska jag jobba, jag spyyyyr. hur fan kunde jag vara så korkad och sätta upp mig på det? aja, det är bara bita i det sura äpplet.

du har vart ljuset som gett mig det hoppet


mums på den här dagen

eller inte.
åhåhåh, ännu en söndag har väckts till liv i min lilla lägenhet.
jag hatar den här söndagsångesten som på något sätt alltid lyckas finna en, hur man än försöker gömma sig.
Sista lediga dagen på veckan borde man egenligen njuta av istället för att sitta och oroa sig för morgondagen, men på något sätt går det inte att släppa denna tråkiga känsla.
Söndagar brukar innebära plugg för min del och även idag ska jag köra på den linjen. Tänkte börja nu men drar ut på det lite extra med ett blogg inlägg ;)
Helgen har som vanligt vart väldigt lugn, startade med att Phille kom hit och vi lagade god mat tillsammans. vaknade upp på lördagsmorgonen med honom vid min sida och efter att ha latat oss en stund åkte vi in till stan.. :)
igårkväll var jag med de aaallra bästa två tjejerna på hela jorden. Victoria & Maja, :) vi tillbringade ett par timmar tillsammans på Olympia, god mat och glatt sällskap! precis vad jag behövde i höstmörkret :)
imorse vaknade jag ensam igen, haha, har börjat vänja mig vid känslan och på något vis känns det inte lika betungande längre. Imorse beslutade jag mig för att gå en ritkigt långpromenad med Robin & vi var ute i en och en halv timma. han var galet söt ibland. :) och för en stund sedan var vi ute igen men för att borsta pälsen, då följde även majros med <3

i kväll/eftermiddag ska jag bege mig till gymmet, ska bli spännade och se hur det går eftersom jag inte kunnat vara där på en vecka.. får se hur axeln klarar sig. jag hoppas på det bästa :) 

OH har problem med ett par skor som jag är osäker på om ja ska behålla eller inte! hur gör man dååå?

HELG

Precis som alla andra veckor den senaste tiden har även denna vecka gått sjukligt fort! SKÖNT
Med tanke på hundvakterit så har jag vart väldigt upptagen och inte hunnit göra ett endaste dugg mer än att plugga & vara ute och gå, i princip.. känns lite surt. men nu är det helg och nästa vecka bjuder på nya möjligheter!
i veckan har jag samlat på mig en hel del vuxen poäng tycker jag :) jag har blandannat vattnatblommorna för första gången i mitt liv, (bortsett från min lille kaktus) vilket borde ge miinst ett poäng. SEEN provade vi STUDENTMÖSSOR !!!! i torsdags och det är första gången i hela mitt liv jag har beslutat en sån viktig sak under så pass kort tid ;) tror & hoppas på att den blir fin iallafall :) :) bara 263 dagar kvar tills det är våran tuur. underbart? ohyes.
och i onsdags startade jag även en diskmaskin, som förvisso misslyckades stenhårt, men jag gav det ett försök iallafall :) vilket var duktigt! men igår så försökte jag igen och då funkade det :) jag känner mig som arton nu.

köpte ett par fina skor idag, men jag blir så velig. tror jag ska behålla dem, problemet är att det är vårskor. men jag tror att jag är kär den här gången.

ikväll kommer min älskling till mig och vi ska laga lite god mat & mysa :) <3
och imorgon hälsar ina darlings på :):):):) vi ska med laga mat och göra planscher! haha.

alla vet att efter regn kommer solsken

De två tuffaste dagarna på veckan är avklarade och jag är mer än lycklig över det!
Dock har vi en sjukt tråkig dag imorgon, med både svenska och engelska (som jag aaaavskyr) samt matte & något på eftermiddagen som jag för tillfället inte minns, antagligen historia.
matten ska bli kul eftersom vi ska gå igenom ett litet låd-test vi gjorde förra veckan, därför tror jag inte det blir någon krävande lektion imorgon , vilket jag föredrar.
under dagen har jag pluggat som ett as från stunden jag kom hem fram tills klockan sju. har blandannat skrivit ett brev om föräldramöte och räknat typ två tal tills jag inte förstod mer.. Nu ska jag sätta mig och skriva loggbok från igår och sen tänkte jag att jag får vara klar för ikväll. Historian som var det viktigaste jag skulle ha gjort ikväll tappade jag visst någonstans på vägen. jag hatar att läsa & besvara milslånga frågor.

Det är väldigt krävande att vara hunvakt, och jag känner mig som en 40åring utan barn & man, som går till jobbet på morgonen och stressar hem för att gå ut med hunden och diska & städa, och ge djuren mat. rena helvetet att hinna med allting. att sköta ett hushåll borde ses som ett extra jobb, jag tycker alla föräldrar ska ha betalt 24/7 .

hunden kom förut och såg riktigt läskig ut, han var antagligen hungrig, vilket jag med var. så när jag satt och åt min lilla smörgås kom han och åt upp den, men jag vågade inget göra :P men teet fick jag iallafall ha för mig själv. 

imorgon ska jag möta min syster efter skolan & efter det blir det ett träningspass! har slappat i två dagar nu och känner att kroppen behöver en kick igen.  ska bli niiiiice :D

grattis till min barndomsvän, Malin,  som fyller arton imorgon! :)

söndag!

as värd helg.
har tagit det hur lugnt som helst och sömnen har gjort mig hel igen :) känns som att leva ett helt annat liv när man känner sig utvilad gentemot de få timmarna man sover under skolveckan, då jag mer eller mindre känner mig som en levande död. helgen har i sin helhet bestått av mys, med ett par undantag. I fredags var jag hemma och åt mat med min familj, var trevligt att sitta tillsammans en fredagskväll igen, har inte vart så direkt sen flytten.. efter middagen cyklade jag till mormor & morfar, :) pratade lite med dem & såg film med mormor tills jag slocknade typ kvart över nio. haha.
igår åkte de iväg till turkiet och lämnade mig här hemma i kylan :P så jag drog mig till gymmet för att få upp lite puls där istället. gick förvånansvärt bra med tankte på att jag var så trött i kroppen :) körde lite armar som är det absolut tråkigaste jag vet och avslutade därför med en mils löpning som är desto roligare :) de första sex gick jäkligt bra, trode typ jag hade sprungit två då :) så det var bara positivt!  Efter träningen träffade jag min underbara Philip <3 vi gick en sväng på ikano och fikade och tog det lugnt :)  På kvällen bar det av mot adam i ekängen, ett trevligt avslut på kvällen :) Sen sov Philip över här och sängen kändes lite mindre stor, det är underbart att vakna upp med dig vid min sida<3
snart ska jag hem till mami där det bjuds på kycklingsallad med ett ASGOTT bröd till, muuums. efter det ska jag till gymmet, har inte bestämt om jag ska ta pass eller träna kondition eller ben, eller vad jag ska hitta på , faktikst. :)
och ikväll blir det PIZZA, ohohohoh :D & förhoppningsvis träffa älsklingen min<3

DU GÖR MIG SÅ GRYMT LYCKLIG OCH DET FINNS INGA ORD I VÄRLDEN SOM KAN BESKRIVA MIN KÄRLEK TILL DIG

( jag avskyr hundhår, och här är det omöjligt att komma ifrån dem :/  )
take care

Thank God It's Friday

Jag har härjat krig i huset, jag har härjat krig i mig.

Relativt bra dag i skolan idag! Minns knappt vad vi haft eller vad vi gjort. Hade iallafall historia test, grattis till mig som hade tre rätt! haha, ganska patetiskt.  bättre lycka nästa gång :)
ikväll ska jag till mormor, vilket ska bli väldigt skönt. då ska jag fösöka somna tidigt och sova som ett as imorrnbitti, eller, somna om när mina morföräldrar satt sig på bussen härifrån. jag vill med tillbaka till turiket nu, mer än någonsin, börjar bli trött på allting vanligt igen och känner att det fan måste hända något i mitt liv nu. annars kommer jag bli som ett kolli i höst. MEN bort med den här äckliga inställningen,  för jag har varken tid eller ork att klaga på allting & gå runt och vara bitter. 

face the reality , det kan bara bli bättre än såhär.  

har det hänt något?       ja, det kan man säga.

välkommen höst.

bortsett från morgonens incident har dagen flytit på rätt bra. var och tränade efter matten (som var ROLIG idag), hade svenska efter träningen och kände mig fruktansvärt opepp på det, men även den lektionen flöt på bra idag. så hade vi tvåtimmar etik & livsfrågor, det är faktiskt en rätt så kul kurs :) så dagen har gått bra !
nu när jag vart hemma har dagen enbart bestått av plugg, hade tänkt hinna till gymmet och köra ett medelpass med mina vänninor, men det hanns inte med tyvärr. får bli imorgon för min del istället antagligen!
 från och med lördag ska jag hjälpa mormor & morfar att vara hundvakt, eftersom hon åker till turkiet och roar sig! om det ändå kunde vart jag som fick åka igen, skulle va helt sjukt underbart!  Men jag blir iallafall ensam ett par dagar och jag tror det är bra att jag får öva mig lite. min absolut största fobi är ensamhet och det finns ingen värre känsla enligt mig. hoppas på att få massvis med besök av maja förståss :) hon ska hjälpa mig med maten! (?) haha . annars blir det svält i två veckor ;)
imorgon är det helg igen och jag tycker att det är helt sjukt hur fort veckorna går! skrämmande fort. men snart är det min artonårs dag! wohue, hahaha.

En gång kände jag doften av ett varmt och vackert hem
Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen
- jag kan fortfarande inte förstå att vi flyttat, och att jag aldrig mer får komma hem till tallboda. :o

God natt.


torsdag :o SINNESSJUKT !

ställde klockan på halvnio igår eftersom jag har sovmorgon idag, men jag vaknade redan vid åtta helt utvilad och glad. lyckan varade en mycket kort stund -tills jag spanade in min telefon. sms från pappa. aldrig goda nyheter. vet inte om jag blev glad eller inte, om han skrev smset för att vara snäll eller för att ge mig dåligt samvete. samvetet trängde sig iallafall på med stormfart. helvete. han var väldigt snäll också, kanske att det var det som gav mig dåligt samvete, egentligen.


25/9-07 , men hos mig lever du alltid kvar


im happy, you know.

känner hur energin återvänt till mitt liv, jag älskar träning, jag älskar hösten, jag älskar mitt meningslösa liv.
och mest av allt min familj, vänner & min kärlek <3  (jag tillomed gillar skolan)
fast att jag jäspar och städgit är trött, ständigt klagar på det gråa vädret, så är det ändå något som kommit tillbaka, något som jag saknat så himla länge. något som får mig att känna mig bra, på ett lustigt sätt.

jag förstår inte hur tiden alltid lyckas komma ikapp mig, hur jag räknar räknar räknar, läser  & skriver, lyckas jag alltid ligga efter. det är som att alla andra har fått en extra vecka på sig att göra allting, som att deras tid är mer välplanerad och som att mina minutrar går lika snabbt som deras sekundrar. ivilketfall så ligger det någonting posivit i det med -tiden går! och snart är sommaren tillbaka. men först ska jag fylla arton, och slipper vara en snarton. :)
dock finns det timmar (lektioner) på dygnet då tiden faktikst går väldigt långsamt, dessa skulle jag helst slippa! men för att uppskatta det roliga måste man ha tråkigt ibland, right? haha. det absolut dummaste jag hört.

förövrigt har jag anmält mig till högskoleprovet, gjorde ett testprov idag. på ORD fick jag 12 rätt av 40 :P och på matte fick jag 5 rätt av 22 HAHAHA sen orkade jag inte mer. Wish me luck!
Majros och jag var på ett pass ikväll, som vi trode var medel. men när vi väl kom dit visade sig att vi var på ett medelPuls (mer styrka&kondition) vilket var lite oturligt! Men som tur var var det inte sådär jätte jobbigt, fick blandannat lära oss att skaka rumpa! hahaha, som om vi inte redan kan det?!! HAHA.

JAG HAR MISSAT FÖRSTA AVSNITTET AV TOPMODEL ! hela jag i tårar.

söndagsångest

usch vad dagarna springer förbi nu för tiden, har inte ens märkt av vart helgen tagit vägen.
hade fredagsmys med min älskling, givetvis somnade jag ifrån filmen i vanlig ordning, men vaknade lagom till slutet igen och insåg att det var en mycket bra film jag just missat. synd!
lördagen spenderades med stäädning gånger tusen, skrubbade & putsade och gjorde mitt rum väldigt hemtrevligt faktikst. nu är det bara tapetsering & tv kvar, sen är det fullständigt! på kvällen kom min käresta hit och vi var ute på en promenad genom stan :)
idag vaknade jag sent & hade redan sen i onsdags planerat att jag skulle ägna denna dag till skolgrejer. sagt & gjort. nu har jag räknat matte, läst engelska samt skrivit ett brev till elisabeth  :) ikväll blir det att köra ett träningspass (med bastu) och lägga mig tidigt :) Rikitg söndagsfeeling med det trista vädret & den sega kroppen. GE MIG ENERGI 

i tisdags fick jag förövrigt reda på att jag fick internationella valet :) blev överlycklig och trivs hittills jätte bra med den kursen :)

vill inte att det ska vara måndag imorgon!


RSS 2.0